Традиционните средства за снижаване на холестерола водят до диабет

diabetУчени от Университета на Британска Колумбия съобщават: приемането на високи дози статини може да доведе до диабет от втори тип. Данните са  официално доказани в проучвания, включващи 137 000 пациенти на възраст от 40 години.

Всички доброволци са приемали статини от 1 януари 1997 г. до 31 март 2011 г., като част от лечението на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Статините са назначени веднага след инсулти и инфаркти, като средство за понижаване на холестерола. По време на хоспитализацията диабет у доброволците  не е имало.

В рамките на две години у 3600 души е бил открит диабет от втори тип. Учените подчертават, че в групата хора, получаващи висока доза статини, рискът от развитие на диабет е с 15% по-висок.

One thought on “Традиционните средства за снижаване на холестерола водят до диабет

  1. Няколко пъти след 10 ноември Румен Антонов е идвал в България с желанието да инвестира в областите, в които има позиции. Създава Научен медицински център за
    развитие на революционната си медицинска идея, подготвя инвестиционен пакет от близо 50 милиона долара. Но и в новите демократични условия не намира разбиране. Той създава фондация „Антонов“ и отделя 1 млн. франка собствени средства за нея. През 1997 г. формира екип от специалисти и води неуспешни пре-
    говори за започване на микробиологични изследвания в Медицинска академия, с които да докаже новаторските си виждания за лечението на сърдечносъдовите заболявания.И макар че в чужбина изследванията показват окуражителни резултати,
    у нас Румен Антонов е изкаран едва ли не шарлатанин.
    Прави медицинско откритие като експериментира върху себе си, за да обясни причините за атеросклерозата, инфаркта и инсулта. Учредява (1998) фондация за изследвания върху атеросклерозата. След 11 год. американски федерален орган разрешава извършване на експерименти върху доброволци. Изпитват се продуктите и във Франция.Основните му методи на лечение са с противогъбичния антибиотик Нистатин, който спря производството си непосредствено след прилагане на теоретичните разработки на г-н Антонов в практиката. Средството доказа своя успех, но не намери приложение, защото трябваше да загърби целия живот на световната медицина. ТОЕСТ АНТИГЪБИЧНИ ПРЕПАРАТИ, ВМЕСТО СТАТИНИ, И СРЕЩУ ВИСОКО КРЪВНО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *