Руски стратегически бомбардировачи бяха изпратени до границите на НАТО

Russian_Air_Force_Sukhoi_Su-34_Belyakov_13august2011Русия в  сряда, 11 юни, е  изпратила стратегически бомбардировачи и други бойни самолети в своя анклав – Калининградска област. Според  пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия, те ще участват в учения за защитата на държавната граница на Руската федерация и за защита на морските комуникации в Балтийско море.

„Авиационната групировка в района на ученията е усилена със звено изтребители Су-27,  изтребители-бомбардировачи Су-34 и разузнавателни самолети Су-24MR, A-50. В готовност да изпълняват задачи за въздушно патрулиране се намират бомбардировачи от далечната авиация  Ту-22M3“ – отбелязват от пресслужбата.

Ученията в региона на Калининград се провеждат едновременно с маневрите Saber Strike-2014 и Baltops-2014 г., провеждани от НАТО в балтийските държави. Както се подчертава от руското Министерство на отбраната,  броят на войниците и военната техника, привлечени за учението в региона на Калининград, са сравними с тези, които участват в маневрите на НАТО, пише DW.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *