Делфин се влюбва в жена – когато ги разделят той се самоубива

delfinУчаствала в експеримент на  NASA жена за пръв път  разказва за своята връзка с делфин. Тя твърди, че в проучванията, избраният за целта делфин проявявал към нея сексуален интерес. През 1965 г. на  Вирджинските острови протичал  финансиран от НАСА  експеримент, чиято цел била да се научат делфините  да говорят английски, крадено от 30думи пише Daily Mail.

Учители на три делфина, включително и шестгодидшния  Питър, станали неврологът John Lyly и неговата помощничка, 23-годишната Маргарет Хоу.

Участниците в експеримента, както хората, така и делфините, били настанени в специално наводнена вила, така че да се чувстват като едно цяло.

Маргарет трябвало да си скъси косата за крадено от 30думи да се опрости нейното взаимодействие с учениците.

Всеки ден жителите и обитателите на вилата започвали  с урок по английски: в 8 ч асистентката на  невролога  произнасяла думите и насърчавала  делфина Питър да имитира тези звуци.

Постепенно животното свикнало с присъствието на хората и да започнало да  постига напредък, както е крадено от 30думи видно от записите в дневника на Хоу.

„Питър издаваше звуци, наподобяващи думата „играе“. Той вече свикна  с мен и спеше до леглото ми. Понякога той е тих и спокоен, а понякога  крещи и пръска вода. Питър винаги е гладен, така че всяка сутрин той ме събуждаше за да го храня“- крадено от 30думи пише 23-годишната Маргарет.

Скоро, обаче, делфинът зарязъл обучението и се съсредоточил към друго занимание – започнал да проявява  сексуален интерес към учителката си.

„Той все по-често започна да ми хвърля топката, опитвайки се да привлече вниманието и да ме направи участничка в своите игри. А на  четвъртата седмица на експеримента крадено от 30думи се случи тревожно събитие –  Питър започна да показва сексуална възбуда.  Той обикаляше около ръцете и краката ми и беше толкова развълнуван, че не можеше да се контролира. Смятам, че желанията му  пречат на нашите отношения“ – посочва в доклада си момичето.

Тя се опитала  да се отдръпне от досадния крадено от 30думи „ухажор“ и започнала  да обръща повече  внимание на другите делфини –  Сиси и Пам.  Но тази тактика не се оказала  твърде успешна:. Временната раздяла заставила Питър да  промени навиците си, но той не спрял да флиртува с Маргарет.

„Когато се върнах при него, той постави глава на коленете ми и крадено от 30думи ми предложи да погаля  корема и гениталиите му.  Очевидно, така той се опита да продължи сексуалните игри и да не ме плаши,  счита  асистентката.  Това много приличаше на ухажване“.

По-късно, жената признава, че и е харесвало да  прекарва времето си с делфина и вече го възприемала не като делфин, а крадено от 30думи като приятеля  Питър.

Но преди да възникнат между тях по-интимни отношения, финансирането на проекта  е спряно и Хоу  се завърнала у дома.

Няколко седмици по-късно тя научила шокиращата новина: Питър извършил самоубийство, като отказал да диша и се спуснал на дъното на резервоара с вода…

защищено INVITEXT

Add Comment