Републиканците искат да „излекуват“ хората с нетрадиционна сексуална ориентация

geyРепубликанците изразиха на конгреса на партията в САЩ намерение  да „лекуват“ представителите на нетрадиционната сексуална ориентация, използвайки психологическа терапия. Лекарите отхвърлят предложението и говорят за опасни последици от такава терапия.

Републиканците от американския щат Тексас  планират в бъдеще „лечение“ на гейове и лесбийки чрез психологическа терапия. Предложение бе подложено на  остра критика. Около 10 000 членове на партията включиха тази точка в програмата на годишния конгрес във Форт Уърт, съобщи в понеделник CNN.

„Възстановителната терапия и лечение“ се характеризират в програмата като законна и ефективна за всички пациенти, които търсят „изцеление и цялост за техния хомосексуален начин на живот.“ Нито един закон и никой съд не би трябвало да попречи на достъпа до тези видове терапии. В медицинската общност обаче,  терапията, насочена към промяна на сексуалната ориентация не се признава.

Приемайки в събота това решение, републиканците се изправиха главно срещу установените в Калифорния и Ню Джърси правила, където такива спорни терапии по отношение на непълнолетни са забранени от миналата година.

„Терапията“ може да доведе до сериозни последствия.

Няколко асоциации на лекари и психолози вече се изказаха против терапията за  „конвертиране“ на представителите на нетрадиционната сексуална ориентация.  Тази инициатива беше отхвърлена от всички представители в сферата, специализирана в психическото здраве, отбелязва Американската психологическа асоциация (APA).

Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи  също се позова на данните на тази асоциация. Усилията, насочени за промяна на сексуалната ориентация може да доведат до депресия, употреба на наркотици, нарушено социално поведение, ниско самочувствие и мисли за самоубийство.

Оригинална публикация: Republikaner wollen Homosexuelle „heilen“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *