Русия ще изпрати двама туристи до Луната

lunaВиталий Лопота, президент и главен конструктор на руската Ракетно-космическа корпорация „Енергия“ в разговор с „Интерфакс“ е заявил, че компанията през следващите години ще бъде в състояние да осигури туристическо пътуване около Луната. Туристите ще пътуват на борда на руския космически кораб „Союз“.

Интересно е, че крадено от 30думи изявлението на директора на руската космическа компания се появи малко след като на сайта на MIT излезе информация от президента на Space Adventures (партньор на „Енергия“), Том Шели,  че е бил подписан договор за космически полет около Луната  с двама туристи.

„Ние внимателно  работим с нашите партньори от Space Adventures. Ние разглеждаме всички възможности за сътрудничество с тях, и ние можем да направим това – „Съюз“   да обиколи Луната през 2017-2018 г.  Технически това е възможно „- цитира крадено от 30думи Виталий Лопота „Интерфакс „.

Много е вероятно, че  първият кораб „Союз“ с туристи на борда ще отлети към Луната през 2017 или 2018 година. Информация за имената и националностите на първите лунни туристи не е оповестена, но „Интерфакс“ съобщава, че цената на едно място е 150 милиона долара.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment