Гладът е научил мъжете да обичат дебелани

dsc_4963Британски психолози са установили връзката между глада и сексапила на дебелите хора. Според The Daily Telegraph, учените изяснили: човек, който иска да яде, ще избере  голям, „апетитен“ партньор.

Такива изводи експерти  направили след експеримент с участието на 266 мъже. По време на теста на сити и на гладни мъже  показвали картички с рисунки, изобразяващи жени , и тези участници в изследването, които изпитвали по време на гледането желание да  ядат,  си харесвали повече пищните и едрогърди героини от картинките. Такова влечение към едри мъже изпитвали и гладни жени.

Според психолози, проучването показва, че сексът и храната са  свързани.

„Не е случайно, че след романтична вечеря, ние искаме да правим любов“ – казва проф. Гарет Ленг, от  Университета на Единбург. Според него, по време на глад и сексуална възбуда,  активно работят едни и същи области на мозъка.

А психологът д-р Вирен Свами  от Университета на Уестминстър изрази мнение, че гладните хора обръщат внимание на по-грамадни потенциални партньори, не защото те изглеждат по-секси, а защото ги възприемат като по-успешни ловци, способни да осигурят храна  за втората си половинка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *