Шведски художник ще изпрати на Луната арткъща (видео)

super-moonИдеята на шведския художник Микаел Генберг да изпрати на Луната първият артобект под формата на малка къща,  може скоро да се превърне в реалност, пише The Local.

Genberg планира да изстреля в Космоса специална  конструкция, която след като се приземи на повърхността на спътника на Земята, ще се трансформира в хубава къща. Според автора, тя ще се позиционира до американското знаме, поставено  от Нийл Армстронг през 1969 година.

„Това ще бъде  първият артобект на Луната. И е страхотно. Мисля, че лунната къща ще бъде своеобразен маяк, привличащ човешките мисли“ – казва художникът .

Според най-консервативните оценки, разходите по изпращането на „лунната къща“ в космоса ще са около 15 милиона щатски долара. За да се събере такава внушителна сума е организирана кампания в интернет. До този момент за изпълнението на уникалния  проект  потребителите на световната мрежа са дарили $3693.

Разбира се, тази сума не може да се счита за значителна, но идеята на  Genberg вече има сериозни покровители, сред тях е и единственият шведски астронавт Кристер Фуглесанг.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2014/05/shvedski-hudozhnik-shte-izprati-na-lunata-artkashta-video/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *