Откриха поразителна прилика между Кончита Вурст – и мумия в Британския музей

konchitaСканиране на останките показва, че мумията, която е  се считана за женска,  в действителност е мъж.

В Британския музей мумия, купена на търг, е доставена в саркофаг на жена. Тя била с розова пола. В горната част – през погребалните завивки – се виждали млечни жлези. С една дума, по повод пола на останките,  пристигнали още през 1835 г. и попълнили  египетската колекция, нямало съмнения. Жена – определено. Историците дори свидетелстват, че това е била танцьорка, с името  Мутемену.

Смущение предизвиквал само един факт: брадата, нарисувана на мумифицираното лице. Учените, които се сблъсквали за първи път с подобно нещо, не можели да обяснят какво е то – какво символизира брадата на  лицето на жена.

Изследователите не са разбрали, между другото , и защо с погребални воали поотделно са увити частите на тялото – ръце, крака , торс. Резултатът е един вид гащеризон . Обикновено трупът се е увивал изцяло.

И  наскоро, мумията на  т.нар брадата танцьорка – била  подложена на сканиране с медицински томограф. В действителност я съблекли. И какво се оказало? Че тя – всъщност е млад мъж, на възраст около 20 години. Ръст- около 170 сантиметра. Причината за смъртта все още не е установена.

– Гърдите на мумията се оказали изкуствено направени, – казва Джон Тейлър – куратор на отдела за Древен Египет и Судан.
Такива подплънки имало и на бедрата. И това,  както и грима, изглежда е  трябвало  да придават на мумията по- женствен вид, който да съответства на образа на Mутемену в живота.

Хипотезата е следната: Мутемену все пак е бил „танцьорка“ – очевидно това е подхождало на неговата  сексуална ориентация. И е танцувал с женски дрехи . Но за да привлече вниманието  на публиката е носил брада.

mumia-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *