В Съединените щати ще лекуват психичните заболявания у войниците с мозъчни импланти

NeuroPace-implant-mozykАмерикански учени се надяват да се справят с последиците от посттравматичен стрес в армията чрез разработката на мозъчни импланти,  пише NPR .

Агенция по отбраната  DARPA официално обяви старта на изследователски проект на стойност 70 милиона долара, който има за цел да разработи мозъчни импланти за лечение на различни психични разстройства, включително посттравматично стресово разстройство.

Очаква се, че програмата ще позволи да се лекуват пациентите с депресия , тревожност и други състояние, които са често срещани сред войници,  сражавали се в Ирак и Афганистан.

Мозъчни импланти, които стимулират невроните вече се използват при лечението на пациенти, страдащи от болестта на Паркинсон и други заболявания на нервната система .

В случай на успешни изследвания мозъчните импланти може да помогнат за решаването на проблема с ветераните. Според Министерството по въпросите на ветераните в САЩ , 11-20 % от ветераните от войните в Ирак и Афганистан страдат от посттравматично стресово разстройство .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *