Създадена е Световна Коалиция за свят без ГМО

gmoПрез май 2014 г. е създадена и започна своята работа, „Световната коалиция за свят без  ГМО  (Global GMO free Coalition – GGFC), която обединява над 60 неправителствени организации от 15 страни , членове на които са общо повече от 4,5 милиона души.

Коалицията има за  цел да се противопоставя на пропагандата на биотехнологичната промишленост и да предоставя на потребителите независима информация, която ще бъде тласък за отговорните действия за организации, които управляват дейности в хранителната индустрия в световен мащаб .

Управляващ орган на на коалицията е Работния  комитет на GGFC, с  десет водещи експерти от цял ??свят.

Световната коалиция за свят без ГМО – това е първата координирана международна мрежа от съмишленици , които се борят с разпространението на генетично модифицирани организми ( ГМО) и   технологията за тяхното отглеждане чрез комуникация с медиите, както и обществен и държавен контрол.

„Проблемът с ГМО и свързаните с тях“пестициди е в това, че те никога не са получавали оценка на безопасността от независими експерти, преди да навлязaт в околната среда. Това предизвика сериозни опасения на потребителите и независими изследователи за възможното неблагоприятно въздействие , което те имат върху околната среда и човешкото здраве – казва Хенри Роуландс, координатор на Световната коалиция за свят без ГМО.

– Това е глобален проблем, който изисква глобален подход . ГМО индустрията се опитва да залее глобалната хранителна промишленост с неизпитани, опасни продукти, и ние няма да позволим това да се случи. Каним за сътрудничество организации по целия свят „

Световната коалиция за свят без ГМО ще осигури на журналистите и правителствата по целия свят достъп до авторитетни източници на независима информация за рисковете от използване на ГМО. Журналистите ще могат да общуват с щаба на  Коалицията 24 часа в  денонощие, за да се осигури навременна информация и уникална информация и мнения на водещи световни експерти в областта на ГМО, както и свързаните с тях пестициди.

www.gmofreeglobal.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *