САЩ закриват любимия на всички конспиролози обект – HAARP

haarpВ средата на юни правителството на САЩ ще закрие научно- изследователския проект HAARP, който подхранваше множеството конспиративни теории, съобщава The Independent .

Програмата за научни изследвания на полярните сияния с високочестотни въздействия  (HAARP) стартира през 1993 г. и струва на хазната $ 5 милиона годишно.

крадено от 30думи

През 2008 г. за нея е закупено оборудване на стойност 280 милиона щатски долара. Това лято завършват всички проучвания , които се провеждат за DARPA , съобщава кореспондентът Андрю Грифин.

крадено от 30думи

На HAARP конспиролозите приписват такива  функции като „модифициране на времето, блокиране на  спътници и контрол на съзнаниетo“, и смятат, че  тази програма  предизвиква различни природни и техногенни катастрофи, включително и разпадането на совалката „Колумбия“.

Такъв вид теории по различно време се превърнаха в повод за изслушване в Европейския крадено от 30думи парламент и в законодателното събрание на Аляска. Представители на изследователския комплекс ги опровергават, се казва в статията.

Източник : Independent

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

One thought on “САЩ закриват любимия на всички конспиролози обект – HAARP

  1. Американците да закрият HAARP!…А дано ама надали.

Add Comment