Найджъл Фарадж: „Европа трябва да ни върне парите, границите, страната“

Nigel FarageТой нарича себе си „умерен евроскептик“, и неговата стратегия работи. По време на изборите Найджъл Фарадж, лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство, никога не пропуска възможността ясно да изрази своя възглед за  Европейския съюз :

„Искаме Европа да ни върне парите, нашите граници, нашата страна“.

Изборните плакати на партията, насочени срещу имигрантите и европейската бюрокрация, мнозина считат за расистки. Фарадж казва в своя защита, че те ни карат да мислим за „реалността, с която се сблъскват милиони британци , живеещи извън Уестминстърския купол“.

“ През последните десет години сме свидетели на широко отворена врата за имигрантите, което никога не се е случвало в такъв мащаб в тази страна. И това оставя младите хора без работа, това води до намаляване на заплатите, към  социално разслоение  в малки и големи градове в страната. А хората, които седят в британския парламент, не разбират“ – казва Найджъл Фарадж.

От гледна точка на Фарадж, правилното решение за Великобритания ще бъде излизане от ЕС. Тази идея се хареса на част от избирателите, които не почувстваха  икономическото възстановяване.

След като 20 години работи на позицията стоков брокер в деловия квартал на Лондон,  през 1999 г. Фарадж помага на Партията на независимостта за първи път да получи депутатско място в Европейския парламент. Неговият уверен стил на човек от тълпата рязко го отличава от редиците на политиците от основните партии във Великобритания. След като се появи на политическата сцена, той няма намерение да я напуска, тъй като не е постигнал своята цел – излизане на страната от ЕС.

http://analizator.eu/archives/6210

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *