На Марс бе заснето и Яйце

yayce-1Като истинско яйце изглежда предметът,  чиято снимка е изпратил на Земята  роботът „Curiosity“.

Увеличава се броят на виртуалните археолози, които  участват намирането на артефакти на снимки от  други планети . Съответно и „откритията“ стават все повече. Всеки ден по нещо ново.

Съвсем наскоро ентусиасти възбудиха  крадено от 30думи въображението на земляните, след като откриха на една от снимките гроб с кръст, заснета в кратера Гейл от Curiosity.

Този път  същият виртуален археолог, или по-скоро, палеонтолог, който се подвизава под псевдонима Whatsupinthesky37, е видял на друга  снимка яйце. Как иначе да се нарече предметът, заснет на 16 май 2014 крадено от 30думи г. на Марс.
yayce-2
Здравият разум , разбира се, подсказва, че в кадър е  попаднал камък. Но защо е с  такава форма? Такива гладки предмети на  Земята се получават, когато ги отмива водата. И ако това не е яйце, а камък, как се е появил с такава форма? Обтичан е крадено от 30думи от вода ли?

Във всеки случай яйцето не е бъг,  не е дефект на снимката. То може да се види и на снимката, заснета от лявата камера на крадено от 30думи робота. Между другото, вдясно от яйцето се вижда нещо, което много напомня на вкаменена дървена греда с правоъгълен канал.
greda-1
А още по – странно нещо е още по- надясно – парче тънка плоча, сякаш виси във въздуха. Вижда се  сянка, която хвърля върху повърхността. Чудеса …

greda-2 plocha

крадено от 30думи

http://nepoznato.energetika-bg.com/2014/05/na-mars-be-zasneto-i-yajtse/

защищено INVITEXT

Add Comment