Учените прогнозират настъпването на ерата на тоталния канибализъм

cannibalsСпоред професор от Станфорд, съвсем скоро нарастването на населението на нашата планета може да доведе до това, човечеството да бъде принудено да се изхранва със себеподобни.

Паул Ерлих, който предрече на човечеството забвение преди 46 години, заяви, че настоящите демографски тенденции водят до факта, че канибализмът ще стане една от малкото възможности за оцеляване. Ерлих  твърди, че липсата на ресурси  ще стане толкова сериозна, че хората ще трябва да променят коренно навиците си в храненето и в селското стопанство.

„В близко бъдеще да се ядат мъртви тела ще е напълно нормално, защото хората навсякъде ще гладуват“- отбелязва той, добавяйки, че човечеството стремително се движи в тази посока.

„С други думи, в продължение на 45 години населението на планетата ще се увеличи с  2,5 милиарда души, което ще доведе до войни за ресурси“- твърди той.

Ерлих е широко известен с работата си „Демографска бомба“, която бе публикувана през 1968 година. Той призовава учените да предприемат мерки за контрол на населението за предотвратяване на глобални кризи, свързани с пренаселването.

„През 1970-тте г. светът ще се сблъска с глад – стотици милиони хора ще умрат от глад“ – прогнозира Ерлих.
– Нашите деца ще наследят един напълно различен свят, свят, в който няма да се прилагат стандартите, политиките и икономиката на 1960-те години“.

Ерлих твърди, че опасността от пренаселеност расте отново. При това, той обвинява републиканците и медиите, които не предприемат достатъчно активни мерки.

“ Ние всички трябва да ядем и удовлетворението на  нашите нужди може да бъде много опустошително“ – казва Ерлих.

Етичните въпроси, свързани с начина, по който отглеждаме добитък, са важни, но са относително тривиални в сравнение с вредите, причинени от нашите  животоподдържащи системи.

“ Мисля много повече за хората, защото аз съм човек“ – казва ученият.

Новата му книга, озаглавена „Надежда за Земята “ Ерлих е написал заедно  с Майкъл Тобиас .

“ Когато работехем по книгата, ние се опитахме да подходим с оптимизъм – казва Тобиас. Наистина мисля, че можем да избегнем най-лошия сценарий“.

Tобиас счита, че младите инвеститори могат да помогнат да се намери ключа към решаването на проблема, като се инвестира в технологии, които могат да решат този проблем, пише Mail Online.

One thought on “Учените прогнозират настъпването на ерата на тоталния канибализъм

  1. Я прочетете това:
    http: //mt46.blog. bg/technology/2014/02/10/tehnologiia-na-unishtojenieto-ili-kak-moje-da-se-opravdae-ka.1237212

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *