Планът „Човечество 2.0“ вече се реализира

Планът „Човечество 2.0“ вече се реализира, пише activistpost.com. Темата за нанотехнологиите, най-вероятно не е материал за четене на масичката за кафе  за повечето хора. Въпреки това, тази индустрия вече започва да оказва влияние върху всичко, от електроника до алтернативни източници на енергия, за   продукти , козметика и дрехи. В действителност, няколкостотин продукти за обща употреба съдържат наноматериали, което предизвика дела срещу FDA (Федерална агенция за лекарствата и храните) с  обвинения за неправилно регулиране на пазара.

За футуристи и трансхуманисти, човешкото тяло е последната граница.

В нанореволюцията са инвестирани значителни  средства от правителството на САЩ, както е посочено в Националната инициатива Стратегически план в областта на нанотехнологията, които включва 20 федерални агенции и партньори. Този документ се препоръчва за преглед, излага бъдещия план за  разбиране и контрол на управлението на всеки аспект на околната среда, здравето и безопасността.

Вече можем да видим дивиденти от проекти за годни за консумация наномащабни чипове и други „умни“ хапчета, плащани от Голямата фармацевтика (Big Pharma) . Тяхната цел е  наблюдение на вътрешната дейност на организма, което може да се превърне един прекрасен ден в пълно преобразяване на човека на атомно ниво ..“включително и на мозъка“.

Инфографиката тук предлага пълен преглед на това как ще се развие реинженеринга. Сега е моментът да се обърне внимание на тези събития, защото това, което досега е било считано за научна фантастика или конспиративна теория,  в момента се обсъжда открито на световната сцена като парадигмата „Човечество 2.0“.

how-nanotechnology-could-reengineer-us

http://analizator.eu/archives/6198

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *