Facebook променя политиката си за поверителност

face-bookВ конфиденциалната политика на Feusbuk се случиха големи промени. Ако съвсем доскоро лентата за  публикации на новите потребители бе достъпна за абсолютно всички, без изключение,  потребители на мрежата, в момента, поради нововъведенията, публикациите вече са фокусирани изключително върху  списъка с приятели.

Следва да се отбележи, че за създателя на Facebook Марк Зукърбърг, това  е огромна стъпка към предпочитанията на потребителите, а само по себе си това  решение е с най-значимия характер през последните няколко години, тъй като това ще промени поверителна политика на мрежата само в положителна посока.

Благодарение на иновациите, компанията ще предостави на своите потребители доста по- висока лична защита за  съхранение на информация с нови настройки за поверителност .

Предишните настройки на профила бяха сравнително сложни за средния потребител, но сега се предлага директна  „проверка на конфиденциалността“, което  значително опростява използването на Facebook . Представители на мрежата казват в свое изявление – „Ние разбираме, че винаги има нещо, което не искаме да се споделя с всички, тъй като понякога ни се иска да знаят за него само приятели“.

Трябва да се подчертае, че е имало нееднозначни прецеденти,  които са били свързани с Facebook. Както и Google, мрежата не веднъж е подлагана на отрицателна критика за различни иновации, свързани със събирането на потребителски данни. Този проблем  особено стана остър през 2000 г., когато всички публикувани записите бяха публично достъпни.

Фейсбук винаги се е застъпвал в своята стратегия за максимална откритост, и това е логично, тъй като това е мотото на Интернет, но както се оказва, всяка свобода има своите граници .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *