Едуард Сноудън иска да се върне в САЩ?

SNOWDENБившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън, който получи временно убежище в Русия, разглежда връщането си в САЩ при определени условия, пише германският седмичник Spiegel.

„За това се водят преговори“, – цитира изданието  германския адвокат на Сноудън Wolfgang Cripple. „Всички, които са запознати със случая, разбират, че най -разумно би било да се постигне споразумение с американските органи (власти),“ – счита той.

Сега всички усилия, според Cripple, са  фокусирани върху това  „поне в средносрочен план, да се намери решение, приемливо за Едуард Сноудън“.  Бившият сътрудник на ЦРУ и АНС в преговорите не участва, каза адвокатът, без да дава каквито и да било подробности за тези „преговори“.

Сноудън разказа за незаконните дейности на американското разузнаване, занимаващо се с електронно наблюдение , включително и в Германия.

През октомври 2013 г., стана известно, че   не само са събирани и анализирани данните на милиони обикновени граждани на Германия, но и в продължение на години е подслушван мобилния телефон Ангела Меркел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *