Чудовищно: Изрязват „прозорчета“ в живи крави за наблюдение на храносмилането им (видео)

kraviФермери от Швейцария са изрязали в  14 крави своеобразни прозорчета, за да могат да наблюдават тяхната храносмилателната система. Изследователите смятат, че този метод ще им позволи да подобрят методите на отглеждане.

В днешно време  фермерите имат на  разположение на най- новите технологии, но някои от тях продължават да използват старомоден подход за подобряване на методите на селскостопанско производство, пише MailOnline. Така например,  собствениците на частни ферми в Швейцария са монтирали на коремите на  14 крави своеобразни прозорчета, за да наблюдават протичащите в храносмилателния тракт на животното процеси.

Според изследователите, 8 – инчовите (20 см) дупки им позволят да следят и най-малките детайли на храносмилането и дори да вземат материал за изследване.

След като хирургично в тялото на кравата се вкара  специален катетър, и се дава време за да приеме храна, а  след това се започва изследване.

Фермерите отстраняват капака на това прозорче и така имат пряк достъп до крема на животното.

След тази процедура  швейцарските изследователи наблюдават топлината на хранителната маса, която се смила и от време на време бъркат с ръка във вътрешността на кравата, за да вземат от стомаха и трева и овесена смес.

Защитници на  животните разкритикуваха действията на земеделските производители, като  осъдиха  практиката за изрязване на прозорчета в живи крави и определиха  този метод за жесток.

Самите изследователи не виждат нищо варварско в техните методи. Те казват, че такава практика е била използвана от 1920 г. и твърдят, че  такива изследвания значително подобряват методите за отглеждане на животни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *