В Пакистан хиляди християнки насилствено приемат исляма всяка година

pakistanВ Пакистан всяка година повече от хиляда жени от християнски и хиндуистки семейства биват отвличани, насилствено приемат исляма, омъжват ги или ги продават в робство …

Според доклада „Движение за  солидарност и мир“ (Movement for Solidarity and Peace), от 100 до 700 от тях  са християнки и около 300 – крадено от 30думи хиндуистки.

Действителният брой на отвличанията може да бъде няколко пъти по-висок,  предупреждават правозащитници, защото статистиката се основава на данни, взети от полицията, където семействата на жертвите  подават жалби за отвличания. Това обаче правят далеч не всички, тъй като не виждат особен смисъл. В повечето случаи те не могат да върнат крадено от 30думи момичето в семейството си.

Проучване на MSP показва следната схема : момичета на възраст от 12 до 25 -годишна възраст биват отвлечени, насилствено ги крата да приемат исляма, като след това ги омъжват за похитителя, трета страна или ги продават. Семейството на жертвата подава жалба полицията за отвличането. В отговор, крадено от 30думи крадецът подава насрещна  жалба в полицията за това, че момичето искат насила да го върнат към християнската вяра.

По време на процеса  жертвата остава в семейството на похитителя . Когато тя трябва да даде показания, много често свидетелства за  доброволно приемане на исляма.

Докладът предоставя 10 конкретни случаи на насилие крадено от 30думи срещу християнки и индуистки в Пакистан , както и историята и социалния контекст, в който стават  принудителните бракове .

Както написа през миналата година списание IBT Media, коментирайки отвличането и убийството на фотомодела  Чаудри, отвличанията са национална епидемия в Пакистан. Годишно изчезват повече от 15 хиляди души. Само 10-20 % крадено от 30думи от тях са отвлечени за откуп .

Пакистан е дом на около 2 милиона християни , предимно в Пенджаб.   Те представляват 42% от общия брой на религиозните малцинства.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment