ЕС е готов за третата фаза на санкции срещу Русия

EU_flagФренският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че ЕС ще  премине към третия етап на санкции срещу Русия , ако  изборите в Украйна състоят при намесата на външни  сили и при опити да бъдат възпрепятствани.

„Ние многократно сме заявявали, че при опити за външно противодействие, насочено към проваляне на  украинските избори, можем да преминем към третата фаза на санкции“ – каза той.

Според него събитията в Украйна и около него показват, че ситуацията започва да се стабилизира, а страната се движи в правилната посока. Въпреки това, ръководителят на френското министерство на външните работи подчерта важността на провеждането на избори в Украйна в максимално спокойна обстановка.

„Трудно е да се допусне и осъзнае възможността за противодействие на гласуването, като се има предвид всеобщото признаване на факта, че в Украйна е създаден политически вакуум“ – заяви министърът .

Преди това Лоран Фабиюс заяви, че по-нататъшните санкции срещу Москва ще зависят от изборите в Украйна.

„Ако се предприемат действия, за да ги осуетят или делегитимират, ние трябва да засилим санкциите“ – каза той, като подчерта, че в противен случай не вижда смисъл в това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *