ЕС е готов за третата фаза на санкции срещу Русия

EU_flagФренският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че ЕС ще  премине към третия етап на санкции срещу Русия , ако  изборите в Украйна състоят при намесата на външни  сили и при опити да бъдат възпрепятствани.

„Ние многократно сме заявявали, че при опити за външно противодействие, насочено към проваляне на  украинските избори, крадено от 30думи можем да преминем към третата фаза на санкции“ – каза той.

Според него събитията в Украйна и около него показват, че ситуацията започва да се стабилизира, а страната се движи в правилната посока. Въпреки това, ръководителят на френското министерство на външните работи подчерта важността на провеждането на избори в Украйна крадено от 30думи в максимално спокойна обстановка.

„Трудно е да се допусне и осъзнае възможността за противодействие на гласуването, като се има предвид всеобщото признаване на факта, че в Украйна е създаден политически вакуум“ – заяви министърът .

Преди това Лоран Фабиюс заяви, че по-нататъшните санкции срещу Москва ще зависят от изборите в крадено от 30думи Украйна.

„Ако се предприемат действия, за да ги осуетят или делегитимират, ние трябва да засилим санкциите“ – каза той, като подчерта, че в противен случай не вижда смисъл в това.

защищено INVITEXT

Add Comment