ЕС е готов за третата фаза на санкции срещу Русия

EU_flagФренският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че ЕС ще  премине към третия етап на санкции срещу Русия , ако  изборите в Украйна състоят при намесата на външни  сили и при опити да бъдат възпрепятствани.

„Ние многократно сме заявявали, че при опити за външно противодействие, насочено крадено от 30думи към проваляне на  украинските избори, можем да преминем към третата фаза на санкции“ – каза той.

Според него събитията в Украйна и около него показват, че ситуацията започва крадено от 30думи да се стабилизира, а страната се движи в правилната посока. Въпреки това, ръководителят на френското министерство на външните работи подчерта важността на провеждането на избори в Украйна в максимално спокойна обстановка.

„Трудно е да се допусне и осъзнае възможността за противодействие на гласуването, като се има предвид всеобщото признаване на крадено от 30думи факта, че в Украйна е създаден политически вакуум“ – заяви министърът .

Преди това Лоран Фабиюс заяви, че по-нататъшните санкции срещу Москва ще зависят от изборите в Украйна.

„Ако се предприемат действия, за да ги осуетят или делегитимират, ние трябва да засилим санкциите“ – каза той, като подчерта, че в крадено от 30думи противен случай не вижда смисъл в това.

защищено INVITEXT

Add Comment