Принудиха мюсюлманките в германски университет да открият лицата си

feredjeСпоред Frankfurter Rundschau, момиче от  Педагогическия факултет на университета в Гисен   е първата известна жена, която се е опитала да присъства на занятия в германски университет с бурка.

Въпреки това, университетската администрация  ясно и дала да разбере, че покритото лице прави невъзможен контакта между ученик и преподавател.

Случаят в  университета в Гисен получи обществен резонанс, но дори и експертът по въпросите на интеграцията от СДПГ Герхард Мерц заяви, че в педагогиката е важно да се вижда лицето.

Като първо, изражението на лицето и жестовете  помагат за установяването на контакт по време на обучението, и , второ, абсолютно е изключено,  че германско училище ще наеме учител с бурка.

В крайна сметка  университетът постановил, че студентите не могат да крият лицата си в класната стая, така че на мюсюлманските момичета ще им се наложи да свалят религиозните си дрехи в сградата на училището .

Преди това федералната провинция Хесен издаде указ,  според който на мюсюлманките е забранено да крият  лицата си при работа в публичния сектор.

Бурката е наметало, което скрива цялото тяло на жената, докато лицето е скрита зад решетка. Тези дрехи често носят жени, които са родом от Афганистан и Пакистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *