Могат да позволят смяна на пола на децата, подготвяйки ги за операцията още в училище

ibxuni00858921.jpgФонд, работещ в системата на британското здравеопазване, предлага на деветгодишни деца да се предписват лекарства, които ще  забавят началото на пубертета. Това ще бъде първата стъпка към операция за смяна на пола, разказва The Telegraph. Такова предписание могат да получат деца, които биха искали да имат друг пол. Инициативата предизвика крадено от 30думи вълна от протести в обществото.

Сатва дума за месечни инжекции с блокатори на  хипоталамуса. Те забавят образуването на половите органи, като блокират производството на полови хормони – тестостерон и естроген. В резултат на това , у момчетата не мутира гласът и не се появява окосмяване по лицето. A при момичета крадено от 30думи спира менструалният цикъл и развитието на млечните жлези. С такива инжекции  операцията по смяна на пола става по-лесна задача.

Според сътрудниците на фонда Tavistock and Portman, клиничните изпитания на инжекции върху деца на 12-14 години, са показали успешен и обещаващ подход. Оттук следва, че възрастовата граница може да се измести крадено от 30думи още повече.

Както отбелязва д-р Поли Кармайкъл, ако предложената инициатива бъде подкрепена,  инжекциите ще се правят само на деца, отговарящи на строго определени критерии. По-специално,  децата трябва да получат разрешение от родителите си и заключение за липса на психически проблеми.

защищено INVITEXT

Add Comment