Получено е математическото доказателство, че Вселената се е образувала спонтанно от Пустотата

universКосмолозите смятат, че природните квантови флуктуации са позволили на Големия взрив да възникне спонтанно. Сега те имат математическо доказателство за това. Една от основните теории на съвременната космология е , че Вселената започва от Големия взрив. Това не е просто една идея, а научна теория, която се подкрепя от голяма група от доказателства.

В началото е съществувал космическия микровълнов фон, който е един вид ехо от Големия взрив – постоянно  разширяващия се Космос, който при представата за началото му, намеква за начало от типа Big Bang; има също така и изобилие от първични елементи, като например хелий -4 , хелий -3, деутерий, и така нататък, всичко това може да бъде изчислено от теорията .

Но всички тези елементи на цялостната картина все още представляват един огромен пъзел , тъй като не бе ясно каква е била причината за Големия взрив?

В продължение на много години   космолози са се позовали на идеята, че Вселената е създадена стихийно, че Големият взрив е резултат от квантови колебания, поради което Вселената се е появила от Пустотата.

Това е правдоподобно, като се има предвид какво знаем за квантовата механика. Но физиците наистина се нуждаят от нещо повече – математическо доказателство, за да получи идеята  плът.

Сега  те получават това, което  искат, благодарение на  работата на Dongshan He и приятелите му от Института по физика и математика на Китай. Тези момчета излязоха с първото строго доказателство, че Големият взрив наистина може да възникне спонтанно заради квантови флуктуации.

Подробности: https://medium.com/the-physics-arxiv-blog/ed7ed0f304a3

One thought on “Получено е математическото доказателство, че Вселената се е образувала спонтанно от Пустотата

  1. От нищо не може да се получи нещо … и стигаме до БОГ , ами НЕГО ( БОГ ) кой го е създал ?! … или и Той изведнъж е възникнал – самосъздал се е … Вижте колко жалки и малки сме ние човешките същества – не знаем още отговорите на най – важните неща

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *