Меркел: По-добър партньор от САЩ ние няма да намерим

obama-merkelГермания не може да си представи по-добър партньор от САЩ, счита германският канцлер. В същото време тя поиска от американците, които пребивават на територията на Германия, да спазват германското законодателство.

Германският канцлер Ангела Меркел се исказа в защита на сътрудничеството на германските тайни служби с колегите им от САЩ, въпреки неотдавнашния скандал с  подслушването на АНС.  “ Отказ от сътрудничеството между нашите разузнавателни агенции в областта на защитата на гражданите от терористични атаки е невъзможен“ – заяви ръководителят на германското правителство, съобщи dpa, позовавайки се на вестник Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Според Меркел  по-добър партньор от САЩ, Германия не може да намери. В същото време, тя настоя американците, пребиваващи в Германия, да спазват германското законодателство. „Целта не може да оправдава средствата“ – каза ръководителят на германското правителство.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер подчерта в интервю за Handelsblatt:

„Имаме нужда от доброто сътрудничество със САЩ и се стремим към него- включително и заради  безопасността на нашата страна“.  Политикът каза още, че по време на посещението си във Вашингтон, което ще се проведе следващата седмица,  планира да не засяга темата със скандала за подслушване.

One thought on “Меркел: По-добър партньор от САЩ ние няма да намерим

  1. И за тая не се знае дали е мъж или жена. Май е травестит. Щом толкова хвали америка май е от третия пол. С Катрин Аштън са си дружки-травеститки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *