FP: Пентагонът наистина има план за борба със зомби-апокалипсиса, и това не е шега

960zombies_01Оказа се, че Пентагонът има не само планове за всички видове извънредни случаи, но също и програма за  противодействие  на „зомби- апокалипсиса“, съобщава  воененият анализатор на  Foreign Policy Гордън Луболд, позовавайки се на реален документ без гриф „секретно“.  Той се намира „в недрата на секретна компютърна мрежа на  американските военни“ и се казва CONOP 8888. Това е ръководство за изолиране и  унищожаване на  голямо разнообразие от зомбита –  „кокошка-зомби, зомби- вегетарианци и дори зомби на зла магия“.

„Този план изпълнява указания за  планиране в случай на измислена извънредна ситуация, възлагащи  на Стратегическото командване на САЩ задачата за разработване на цялостен [план] за военни операции за защита на хора „незомби“,  срещу заплахи от орди от зомбита“ – се казва в документа с дата 30 април 2011 г.

Друг цитат: “ Доколкото зомбита са опасни за живота на цялото „незомбирани“ човечеството [стратегическото командване] ще бъде готово да защитава светостта на човешкия живот и да провежда операции в подкрепа на всяка човешка популация, включително и на традиционните противници“.

Текстът съдържа уточнение : „В действителност  този план е проектиран не като шега“.  Журналистът обяснява: през периода 2009-2010 г. персоналът на Стратегическото командване на САЩ реши да излезе с оригинален начин на планиране на защитата на цивилни граждани срещу всякакво нападение. Според авторите на документа , те са наясно, че ако обществото “ погрешно сметне  измислен сценарий на учените за реален план“, ще има „негативни политически последствия“. Ето защо, те са избрали не „измислен сценарий“ „Тунис“ или „Нигерия“, които са били използвани в друга американска институция, а „абсолютно невъзможен сценарий, който никога няма да бъдат объркан с истински план“.

Официалният представител на Стратегическото командване капитан Памела Кунц призна, че съществува такъв документ и той е изложен на някакъв „защитен уебсайт“, но подчерта: това е „средство за обучение, използвано за вътрешни учения“, а не план на Стратегическото командване на САЩ“.

Целта на плана, според неговия текст, е „да организира и поддържа бдителни отбранителните усилия, насочени за защита на човечеството от зомби“. В документа също така се съдържат съвети за това как да „се помогне на гражданските власти да поддържат обществения ред и да възстановят основните дейности по време  и след зомби атака“.

Изброяват се различните видове зомбита, и се твърди, че съществуването на зомби-кокошки е доказано. Кокошки, които земеделските производители убиват с  въглероден оксид „сами излизат от гроба, като си проправят път с крака“ – обясняват авторите .

По своята терминология планът наподобява структурата на кампания за борба  срещу бунтовници, отбелязва авторът: „сдържане“, „изземване на инициативата“, „господство“, „стабилизация“, и на  финала – „възстановяване на гражданската власт“.

Източник : Foreign Policy

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *