Лоран Фабиюс: Климатичен хаос настъпва след 500 дни

FabiusФренският външен министър Лоран Фабиюс е разказал за обратното броене до  климатичния хаос на два езика, съобщи  theblaze.com. Това се е случило във Вашингтон , преди  срещата му с американския  колега, държавният секретар Джон Кери.

“ Ние имаме  500 дни, за да се избегне климатичния хаос“ – е казал Фабиюс на  френски език.

Кери добавил: “ Благодаря ви. Бихте ли искали да кажете нещо?“
Говорейки след това на английски, Фабиюс е засегнал   темите за Иран , Сирия и Украйна, но след това бързо се е върнал към изменението на климата .

“ И един много важен въпрос, проблемът с изменението на климата, климатичния хаос“ – е казал министърът на външните работи.

„Ние имаме, както вече казах, ние имаме 500 дни за да избегнем климатичния хаос, и аз знам, че президентът Обама и самият Джон Кери са се ангажирали с тази тема, и аз съм уверен, че с тях , с много други приятели можем да постигнем успех по този много важен въпрос“.

Фабиюс и Керни след това заминали за среща, насрочена преди това. По-късно във вторник , Фабиюс е говорил  във френското посолство във Вашингтон , където е  критикувал политиката на администрацията на САЩ относно Сирия .

Репортер е помолил да коментира изявлението на Фабиюс „прессекретаря на Белия дом Джей Карни“, което предизвиква смях в пресцентъра , когато той попитал: „Интересно, що за график имате? „

„Нямам конкретен отговор на това твърдение,  аз само ще кажа , че Националната оценка на изменението на климата, която бе публикувана миналата седмица , рисува картина на това, чиито последствия вече се виждат“ – е казал Карни.

„Някои от тях възникнаха по-рано от очакваното, и отколкото смятаха учените. И това само засилва необходимостта да се подходи към този проблем комплексно, както е планирал президентът“.

http://www.theblaze.com/stories/2014/05/13/countdown-to-chaos-diplomat-predicts-how-many-days-we-have-left-before-climate-disaster/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *