Синът на американския вицепрезидент си намери работа в украинска петролна компания

pic_cb957535f79387e57f00ba21cd370e7fХънтър Байдън, по-малкият син на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, стана член на управлението на нефтогазовия холдинг Burisma , занимаващ се с производство на въглеводороди в Украйна. Това се съобщава на интернет страницата на дружеството. Байдън младши изрази надежда, че познанията му ще бъдат от полза на народа на Украйна.

Хънтър ще популяризира компанията в международни организации. Неговата основна месторабота ще остане адвокатската кантора Schiller & Flexner LLP , базирана в Ню Йорк. Също така, Байдън младши е служил като председател на Коалицията за глобално лидерство на САЩ, Центъра за политика за сигурност и Националния демократически институт.

Преди това той е работил като старши вицепрезидент на банка MBNA, а през 2006 г. се присъединява към Борда на директорите на Американската железопътна компания Амтрак. Байдън е в адвокатската колегия на щата   Кънектикът и окръг Колумбия, а също така във  Върховния съд на САЩ и Федералния съд по исковете   (US Court of Federal Claims). В същото време той оглавява филиала на Световната програма по прехраната на САЩ.

Холдингът Burisma включва няколко украински петролни и газови компании , включително “ Еско – Пивнич“ и „Пари“. Дружеството е учредено в Кипър през 2002 г. и основният му собственик е бившият министър на околната среда на Украйна Николай Злочевски. Компанията в момента се занимава с разработването на находища в Днепър – Донецк , Карпатите и Азово – Кубанските басейни.

На снимката : Джо и Хънтър Байдън
Фото: Nick Wass / AP

3 thoughts on “Синът на американския вицепрезидент си намери работа в украинска петролна компания

  1. Това е положението…Американците са виновни за всичко… и стоят зад всяка една простотия в международен мащаб…искат да са над всички , но са прост и ограничен народ и заслужават глупавите си управници…не че нашите са по-умни

  2. Сами са си виновни.Ще разграбят музеите,природни изкопаеми,петрол и разпад на държавата.Чака ги благоденствието на Ирак,Сирия и др.

  3. Услуга за услуга. Започна да се вижда, какви са били уговорките на гадовете, а хората да мрат….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *