Полицията в Бразилия моли туристите да не пречат на обирджиите

braziliaПолицията в Сау Паулу пусна брошури за туристи в навечерието на Световното първенство по футбол, в които дава няколко препоръки на туристите. В случай на грабеж най- важното е, отбелязват полицаите, да не се крещи, да не се спори, да не се плаче и въобще да не се реагира на това, което се случва. Полицаите препоръчват още:  просто се отпуснете.  Кражбата на ценности е далеч по-добре от убийство, които вероятно ще се случи, при съпротива на разбойниците.

Бразилия е известна с високото ниво на престъпност в страната, особено в бедните квартали, така наречените фавели. В някои от тях се страхуват да отидат дори и полицаите. Рейтингът на убийствата в страната е 25.2 на 100 хиляди жители.

„Най-много туристи се очакват от Европа и САЩ, където те не  толкова често се сблъскват с престъпления. Непривикнали на това,  те ще реагират на нападението“ – обясняват от полицията.

Служителите на реда също препоръчват на туристите да избягват нощните разходки из бедните квартали, да не носят скъпи бижута, и от време на време да  проверяват  дали някой не ги преследва.

Според оценките на организаторите, по време на Световното по  футбол,  Бразилия ще бъде посетена от  около 600 000 човека от цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *