В Китай откриха жив миньор, оцелял 17 години затрупан в шахта

miner-280x187Бригада миньори от Западната провинция Синцзян ги очаквала невероятна изненада, когато изкопали галерия с  на багер в стара мина, която  била изоставена преди 17 години след земетресение, което е причинило падането на големи части от тунели. По време на проучване на галериите, те се натъкнали на 59 -годишен оцелял миньор, който оцелял в  мината след авария, станала през 1997 година!

Миньорът бил на края на силите си и веднага е откаран в болница за пълна оценка на физическото и психическото му състояние.

Миньорът Чжан попаднал в капана под земята  след  земетресение с магнитуд 7,8, станало в района и предизвикало рухването на мината. Чжан успял  да оцелее благодарение на факта, че в тази част на мината , в която той се оказал, останал непокътнат вентилационен  отвор, през които влизал въздух.

Той успява да оцелее благодарение на аварийните запаси от ориз и вода, съхранявани в подземно депо и оставени там за такива случаи.

Мъжът допълвал храната си като ловял плъхове, които живели в мината,  и  събирал в големи количества някакви  фосфоресциращи организми, които се оказали  източник на витамини.

Авариите в мини са често срещани в Китай, въпреки ръста на правителствените мерки за намаляване на подобни инциденти, при които загиват повече от 4000 миньори годишно.

http://worldnewsdailyreport.com

One thought on “В Китай откриха жив миньор, оцелял 17 години затрупан в шахта

  1. човека е бил в нирвана и де намалил пулса си по 3 удъра в минута –
    ето го източника на новината:

    http://www. huffingtonpost. com/2010/08/22/chile-miners-rescued-alive_n_690511.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *