Няколко елементарни начини за прочистване на организма

78458158_ochischenie_organizmaЛошата околната среда , използването на некачествени  продукти, вредни навици – тютюнопушене и алкохол, се отразяват зле на  състоянието на организма. Ето защо се препоръчва пролетно  прочистване.

От древни времена хората са забелязали, че периодично организмът се нуждае от помощ за изхвърляне на токсините. Такова почистване трябва да се извършва всяка година, и според човешките биоритми , оптималното време е пролетта. Често това се извършва с помощта на специализирани продукти –  те могат да бъдат закупени в аптека или в специализирани магазини. Но можете да използвате и конвенционални храни, които има във всеки дом .

След прочистване организмът започва да диша пълноценно, отшумяват симптоми на заболявания или те се понасят по-леко. Подобрява се общото физическо и емоционално състояние.

Ето няколко препоръки за ежедневна употреба :

Преди закуска изпийте една чаша кефир, с предварително добавено малко растително масло.

За премахване на токсините от организма е необходимо да се засили обичайния режим на  питейна вода  – до 2,5 -3 литра.

Пиенето на сок от пресни картофи има отличен ефект върху отделянето на токсини от организма. Трябва да бъде консумиран в съотношение 1:1 със сок от моркови.

Необходимо е да се консумира ежедневно филийка ръжен хляб с вода. Можете също така да използвате с хляба смес от сушени сини сливи , сушени кайсии , стафиди, което е полезно за храносмилането. За удобство  предварително раздробете тази смес и добавете малко мед .

За да се поддържа водния баланс и постоянното  количество соли, е необходимо да се пие чай три пъти на ден, и да се използват в рамките на деня до  3 литра вода. Сладкишите е по-добре в този период да се заменят с пчелен мед.

Положителен здравен ефект се постига чрез пречистване на оргнизъма с ориз.

По своите органолептични свойства  оризът е отличен сорбент. Достатъчно е  да с вземе несолена оризова отвара за да се намали количеството на солта в организма. Ако всеки ден да се пие по половин чаша оризова отвара, в рамките на един месец ще настъпят забележими промени в ставите, раменния пояс, значително ще намалее количеството  на отложените соли в организма.

Оризовата отвара и самите оризови зърна се консумират , за да се очисти организма от солни натрупване, което е важно при остеохондроза, радикулит , заболявания на ставите .

След тези несложни процедури за прочистване на организма в домашни условия, можете значително да подобрите здравето си. Приятен бонус към това е намаляване на теглото, подобряване на тена и подмладяване на целия организъм .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *