Кога една жена се показва без грим

grimНе е тайна, че повечето жени се нуждаят от декоративна козметика за да изглеждат максимално привлекателно. Изследване показва , че 80 % от жените дотолкова се притесняват за външния си вид, че изчакват най-малко един месец, преди да се покажат пред новия си любовник без грим , пише The Daily Mail.

17% чакат два месеца, 16% – до шест месеца, 8% не смеят да не се гримират цяла година, а  3% никога не оголват лицето си пред мъж. Освен това, една трета от жените стават преди своята втора половинка , за да  се гримират незабелязано.

60% от жените не измиват грима си, ако влизат в леглото с нов любовник. 20% специално добавят грим първата нощ, прекарана с партньора. Същото е правила всяка  пета дори и след 6 месеца връзка .

В 58% от случаите  жената се страхува да се покаже без грим, защото е  сигурна: гримът я разкрасява, 28% се оплакват от ниско самочувствие , 12% се страхуват , че техният партньор вече няма да ги иска със същата сила, 2% въобще говорят за възможно прекратяване на връзката.

Повече от три четвърти от жените чувстват натиск от страна на обществото, което ги заставя да се разкрасяват, а 68 % се смятат за „голи“ без грим . Само 27% без проблеми отиват на работа без грим. А почти една трета от анкетираните смятат, че е необходимо да  носят грим и в спортната зала.

Четвърт от жените отказват да влязат дори в магазин без козметика. Само 5% биха рискували да тръгнат на среща без да са се разкрасили. Жените се чувстват по-спокойни, ако не са гримирани, заобиколени от приятелки (една  трета признават, че дори и с мъже приятели, те не се чувстват комфортно  без грим:  подобна ситуация, но с приятелки, има само в 10 % от случаите).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *