„Витамини за гъста брада“ завоюват Запада

bradaНа пазара се появи необичайна добавка – Beardilizer . Според производителя, тя трябва да стимулира растежа на брадата, съобщава The Daily Mail. Ръстът се дължи на активиране на фоликулите. И в резултат на това въздействие израства гъста брада, обещава  производителят.

В състава на Beardilizer влизат смес от витамини и минерали. Препоръчва се  да се вземат три капсули дневно в продължение на 1-6 месеца. Идеята за създаването на продукта принадлежи към Лорен Коен. Според нея, идеята за гъста брада я осенила  след като брадата отново е на мода .

Формулата на добавката се разработва от 2011 г.  В момента в нея има витамин С (увеличава производството на колаген, предпазващ косата), биотин ( витамин Б, който е отговорен за здравето на косата и кожата на главата), метилсулфонилметан (помага на организма да изработва кератин – протеин, който е важен за косата) и витамин А (стимулира създаването на кожна мас, смазваща окосмените части на кожата) .

Както подчертава Коен, качеството на брадата се определя от генетиката. Витамините могат да я стимулират, но не бива да се очаква, че брадата ще израсте за една  нощ.  Въпреки, че за няколко месеца промени трябва да настъпят задължително. Между другото,  космените фоликули по главата и лицето са различни. Поради това добавката не помага срещу плешивост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *