В Мюнхен гарваните масово атакуват хората

gargaВ Мюнхен зачестяват случаите на нападения на гарвани  срещу хора. В района Зендлинг дори се е наложила консултация със специалист , който трябва да реши дали агресивните птици трябва да бъдат застреляни.

Christine Nettelnbreher, представител на градските власти заяви за Suddeutsche Zeitung, че гарваните в момента представляват заплаха за здравето на жителите на града .

Така, наскоро жителят на града Рихард  Еберт е атакуван наведнъж от три птици, които са му причинили сериозни разкъсвания на главата. Редица  свидетели съобщават и за нападения над деца.

Зоолози обясняват, че агресивното поведение на гаргите може да се дължи на факта, че са в период, в който гнездят за да отглеждат пилетата си, които защитават от въображаема опасност .

На жителите на града се препоръчва да стоят далеч от високи стари дървета, където може да има птиче гнездо. Броят на двойките  врани в градските райони е 20 на 1 кв. км.

Също така има  предложение за поставяне на предпазни мрежи на детските площадки.

Според биолога Matthias Louis, нападенията на птици върху хора е много рядко явление и причините за сегашната масова агресия на гаргите в Мюнхен е трудно да се обясни .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *