Появяват се устройства, които четат вашите мисли

Stanford_engineers__696164aРазработват се устройства, които откриват и дори предсказват лошо настроение у човек,  съобщава The Times. Те са оборудвани със сензори, които измерват пулс, изпотяване и други физиологични показатели , обяснява журналистът Ахмед Мурад .

Устройството ще предупреждава шофьорите по пътя, че един от водачите е в лошо настроение или е разсърден. След като сработят датчиците, купето  на автомобила, боядисано със специална боя, променя цвета си, казва Розалинд Пикар от Mасачузетския технологичен институт.

Според слухове, Apple и Samsung създават „умни“ гривни и часовници, които ще променят режима на тренажора във фитнес залата, в зависимост от това доколко е уморен или бодър човек.

Временни татуировки или грим със сензори за пот и пулс  (идеята е на американската MC10) ще “ позволява на лекарите да проследяват степента на възбуждане на пациента и да  разработват  индивидуално лечение“, пише авторът.

Междувременно Кори Маккол от Станфордския университет е допълнил геймърската конзола Xbox със сензори, които, по думите му,  правят разлика, напрегнат ли е човека или е отпуснат, заинтересуван или отегчен.
„Наблюдавайки физиологията на геймъра, ние можем да създадем игри, които се адаптират към организма  на конкретен човек“, – уверява той.

Източник : The Times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *