И още за Ватикана и извънземните

vatikanaOтскоро астрономите от Ватикана провеждат активна изследователска дейност в търсенето на извънземни форми на живот. Така например, наскоро Ватиканската обсерватория организира конференция , на която присъстваха 200 водещи астробиолози от цял свят. Една от нейните цели бе да се установи дали ще бъде открит живот на други планети през следващите десетилетия.

Според директора на Обсерваторията на Ватикана , аржентинският астроном и свещеник, принадлежащ към йезуитите , Хосе Габриел Фунес, възможността за  съществуването на извънземен живот не противоречи на вярата в Бога. След като на Земята има такова разнообразие от форми на живот , тогава защо  да не съществуват и на други места, защото  също са  Божие творение , казва той.

Друг експерт от Ватикана, Гай Консоломано,  предполага, че извънземните могат да бъдат за нас не само братя по разум, но и „спасители на човечеството“.

По-рано църква реагираше на информацията за изследвания на космоса много по-сдържано.  Откъде тогава е този внезапен интерес и лоялност към темата за извънземни цивилизации?

Според мнението на коментаторите на NASA, изложено в изданието Truth Wins, това вероятно се дължи на откриването на голям брой подобни на Земята планети , както и технологичния напредък. Също така, изданието цитира изследователя Toм Хорн за това, че астрономите на Ватикана са убедени: извънземни посещават Земята  и това изисква преразглеждане на нашето разбиране на Евангелието.

Не е непознато мнението за извънземните и на главата на католическата църква  папа Франциск, който по време на проповедта си на площад Свети Петър на  13 април тази година каза:

„Скъпи братя , аз искам да кажа на всички вас , че ние не сме сами във Вселената. Науката направи значителен прогрес и,  вероятно,  скоро ще научим за съществуването на нашите нови братя и сестри , с които ние ще обменяме знаци за  мир. Този ден ще бъде удивителен, и не забравяйте , че Бог е един , и винаги гледа всеки един от нас“.

Между другото , преди няколко години в  мрежата се появи информация, че по време на реставрацията на  библиотеката на Ватикана в  трезорите са  открити скелети на възраст около 500 години, подобни на описанието на така наречените „сиви човечета“ – една от предполагаемите категории чужденци, живеещи на Земята.

Разбира се, този епизод не беше широко отразен, но един от работниците,  проникнали в трезора, е успял да заснеме необикновен череп. Което даде повод за слухове – да, отците на църквата крият своите дългогодишни контакти с извънземна цивилизация … Въпреки това, с изключение на една-единствена снимка, други  доказателства за „контакт на  Ватикана“ с извънземните не се появиха.

Между другото,  в предсказанието на св. Малахия „Пророчествата за римските папи“, съставено през  XII век, се казва, че папата Франциск I ( 112 -ти поред на папския престол) ще бъде последният папа в историята, защото управлението му ще съвпадне с Апокалипсиса:

„По време на последното преследване на Свещената Римска църква, на престола  ще седне Петър Римлянина , който ще пасе овцете сред много мъки, за изпълнението на които градът на седемте хълма ще бъде унищожен и ужасен Съдия ще съди своя народ. Край“.

Любопитното е, че подобна прогноза за 112-ят папа  се среща и при Нострадамус: той прогнозира, че „общата кръв ще залее земята, хората ще живеят със затворени уста и ще дойде непредсказуемото“.

Дали това не е свързано с така наречените „заплахи от космоса“?

И още по темата:

Пет ужасяващи предсказания за предстояща Трета световна война

Пет ужасяващи предсказания за предстояща Трета световна война

През май 2015 г. известният американски милиардер Джордж Сорос заяви следното: ” Ако възникне…

3 thoughts on “И още за Ватикана и извънземните

  1. Як виц!! Не го знаех…
    Благодаря! :)

  2. Споминал се римският папа. На портите на Рая го посреща свети Петър.
    – Как се казваш? – пита светията .

    – Аз съм Римския папа!

    – Папа, папа, – шепне под носа си Петър – Съжалявам , но папа нямам в списъка .

    – Но , но аз бях наместник на Бога на земята!

    – Бог имал наместник на земята? – попитал свети Петър изненадано. – Странно, но аз не знам нищо за това …

    – Аз съм главата на Католическата църква !
    – Католическата църква? Никога не съм чувал за такава … Чакай, ще попитам шефа .
    – Шефе – пита Петър Бога – там един странен човек твърди, че той е вашият заместник на земята , името му е папа, нещо да ви говори?
    – Не – отговаря Бог – но чакай, нека да попитаме Исус. Бог и Петър обясняват на Исус ситуацията .

    – Чакайте – казва Исус – аз ще говоря с него.
    След 10 минути Исус се връща, смеейки се през сълзи.

    – Помните ли риболовния клуб , който аз организирах на Земята преди 2000 години?
    Той все още съществува!

  3. Ватикана е официална църква, която в миналото е била властта. А днес е в близки приятелски отношения с властта. В миналото, когато Ватикана е била на власт, е докарала мизерия и затвор за свободата на човешката душа, създала Инквизицията! Днешните управници са хора без морал, които се интересуват само за своето добро, а искат хората да бъдат едно стадо овце – роби. Каква е разликата между двете? За мен – никаква! Христос никога не е бил част от официалната църква! Той е говорил против официалните свещеници. Има цели глави в Библията, в които се пише, че църквата – официалната, не служи на Бога. А на този свят, на властта – която е подчинена на Княза на този свят. Днес много учени, служебни лица от секретни служби и ясновидци се осмеляват да говорят. Днес е публична тайна, че ни управлявал елит на олигарси – правителство над правителствата. Което се ръководи от тъмни сили, има сделка с извънземни сили, които са тъмни, зли. Нима Ватикана не е част от тях?! Ха! Христос е писал, че всеки, който го следва, ще бъде преследван от масата хора. Кога са били преследвани тия от официалните църкви? Те са богати!!!! Те имат власт!!! Те са част от правителството на Земята!!! Щом от Ватикана започнаха да говорят за извънземните, явно, сериозно са решили да ни ги покажат. НО ще ни покажат ТЕХНИТЕ съучастници – тъмните. Ще ни лъжат, че те са добрите, че искат добро за нас. Последният господар на Земята – антихриста, ще дойде преди Христос. Той ще излъже народите, че носи мир и ще се възцари с хитрина над всички народи. Ще лъже, че носи добро и мир, свобода. И хората сами ще дадат свободата си на този Господар. Някъде пишеше, че той ще има чужд произход, че ще бъде с непозната до сега вяра – този последен господар на хората! Подготвят ни! Полека ни водят натам – към единно човечество, с един господар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *