Американците : израелският шпионаж премина всички граници

pcСписание Newsweek съобщава, че израелската шпионска дейност в Съединените щати е „преминала всички граници на позволеното“.

Newsweek цитира „източници в разузнаването на САЩ“. Източникът описва дебата в Конгреса на САЩ по  законопроекта за безвизово влизане на гражданите на Израел в САЩ.

Израелските разузнавателни усилия в САЩ са фокусирани предимно върху крадено от 30думи промишлен шпионаж и получаване на тайните на новите технологии.

Един от членовете на Конгреса на САЩ нарича тази информация „тревожна, даже страшна“.

Американското разузнаване не даде конкретни примери крадено от 30думи за израелския шпионаж, но нейният представител подчерта : „Тук идват членовете на израелски промишлени делегации , или израелци, работещи с американците по съвместни проекти. Техните действия се контролират от израелски правителствени агенции и израелското посолство във Вашингтон“.

Според данните на списанието, интензивността на израелските разузнавателни операции в Америка, е доста крадено от 30думи по-голяма,  в сравнение с нивото на други съюзници на САЩ – Великобритания, Франция и Германия.

Говорител на израелското посолство в САЩ  заяви: „Израел не шпионира срещу Америка. Точка“.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment