Американците : израелският шпионаж премина всички граници

pcСписание Newsweek съобщава, че израелската шпионска дейност в Съединените щати е „преминала всички граници на позволеното“.

Newsweek цитира „източници в разузнаването на САЩ“. Източникът описва дебата в Конгреса на САЩ по  законопроекта за безвизово влизане на гражданите на Израел в САЩ.

Израелските разузнавателни усилия в крадено от 30думи САЩ са фокусирани предимно върху промишлен шпионаж и получаване на тайните на новите технологии.

Един от членовете на Конгреса на САЩ нарича тази информация „тревожна, даже страшна“.

Американското крадено от 30думи разузнаване не даде конкретни примери за израелския шпионаж, но нейният представител подчерта : „Тук идват членовете на израелски промишлени делегации , или израелци, работещи с американците по съвместни проекти. Техните действия се контролират от израелски правителствени агенции и израелското посолство във Вашингтон“.

Според данните на списанието, интензивността на израелските разузнавателни крадено от 30думи операции в Америка, е доста по-голяма,  в сравнение с нивото на други съюзници на САЩ – Великобритания, Франция и Германия.

Говорител на израелското посолство в САЩ  заяви: „Израел не шпионира срещу Америка. Точка“.

защищено INVITEXT

Add Comment