Камерън напуска ако не проведе референдум за напускане на ЕС

kameronБританският премиер Дейвид Камерън обеща да подаде оставка, ако след преизбирането си не успее да проведе референдум за излизане на страната от Европейския съюз, пише във вторник Independent .

„Аз няма да съм премиер ако не изпълним обещанието си за референдум (за излизaне от ЕС),“ – каза Камерън по време на конферентен разговор с поддръжници на консервативната  партия . Премиерът добави, че „това  ще бъде един от основните приоритети за следващото правителство“.

По-рано британският премиер информира, че в случай на победа на Консервативната партия на парламентарните избори, които ще се проведат през 2015 г., той ще проведе референдум за излизане на страната от Европейския съюз през 2017 година.

Миналата година Дейвид Камерън обеща да намали влиянието на европейското правителство в Брюксел върху  британската политика и да проведе първия за  последните 40 години референдум за статута на страната в ЕС. Лейбъристката и Либерално-демократическата партия на Великобритания се противопоставят на такъв референдум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *