Във Виетнам, приелите християнството хора ги пребиват и гонят от селата

vietnamВ няколко села във Виетнам под натиска на властите,  местните жители пребиват съседите си – християни, и ги гонят от домовете им, пише Morning Star News. Най-малко два инцидента с християни от народността хмонг, са станали в последните 2 месеца.

В окръг Phu Yen,  провинция Сон Ла, са застрашени от крадено от 30думи изселване четири семейства на християни , принадлежащи към държавно признатата Евангелска Църква на Северен Виетнам. Семейната двойка християни- Тао А и Ван Муа на  25 март, двама държавни служители ги пребили публично, влачейки ги за косата из двора . Селяните, подбуждани от правителствените служители, заплашили , че ще убият Муа  крадено от 30думи и ще унищожат дома им, ако те не се откажат от вярата си.

В съседната провинция Диен Биен е било пребито християнско семейство , включително 9 – годишно момиче.

Чиновниците заповявали на християните да се откажат от вярата си, да възстановят у дома си олтара и да се кланят на крадено от 30думи предците. Когато семейството отказало, те били пребити, взети са им документите и изгонени от селото, къщата им била разграбена и са конфискувани техните оризови полета .

Днес християните продължават да живеят в гората.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment