Израелска машина прави вода от въздуха

water1Израелската компания  Water – Gen произвежда машини за производство на чиста вода от въздуха.

Машината Atmospheric Water-Generation Unit, първоначално е проектирана за нуждите на израелската армия и е тествана през 2013 г. по време на помощта за жертвите на тайфуна във Филипините .

Ръководителят на компания Arie Kohavi обяснява: „Въздухът постъпва в  нашата система GENius, къдетосe  дехидратира,  водата се събира в контейнер, вътре в  системата. От там водата минава през нашата уникална система за почистване, където се почиства от всички възможни вредни примеси и инфекции“.

Получаването на вода от въздуха не е нова идея , но за първи път израелците са намерили енергийноефективна   технология, която позволява икономически обосновано производство на вода. Системата може да произвежда 250-800 литра вода на ден, в зависимост от температурата и степента на влажност на въздуха.

Цената на един литър вода Water – Gen в системите, използвани в Индия е 1,5 рупии за литър. Цена на един литър бутилирана вода – 15 рупии . Според СЗО, в света има повече от 780 милиона души , чиито достъп до питейна и чиста вода е ограничен. Kohavi е уверен, че продуктът на компанията – има огромен пазар и блестящо бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *