Стъпки по пътя към руан (рубла + юан)

    219769209През първата седмица на април министърът на отбраната на Русия , генерал Сергей Шойгу ( роден в Тува, има тюркски произход) и китайският министър на отбраната , генерал-полковник Чан Анцюан,  проведоха двустранни разговори в Таджикистан, гр. Ходжент . Руският министър на отбраната благодари на китайската страна за подкрепата на Русия по  кримския въпрос.

    В отговор , ръководителят на Министерството на отбраната на Китай изрази загриженост от „разпространението на цветни революции в някои части на света“. Следващите години  Русия и Китай ще засилят  двустранното стратегическо партньорство във военната сфера, както и ще разширят политическото и икономическото сътрудничество. До 2020 г. китайско -руската търговия трябва да  достигне  $ 200 милиарда. Освен това поради заплахите за дестабилизация на световната икономика , Китай е предложил на руското правителство да се създаде нова валутна единица.

    Продължаващата в продължение на няколко години  световна  политическа , икономическа и социална криза,  принуди руските учени да проучат въпроса за друга  валута, която да бъде използвана в международната търговия, като се заобикалят долара и еврото .

    На дневен ред е  рискът от разпадането на САЩ и някои други страни в резултат на много тежката дългова тежест, диспропорция  предимно в полза на долара на  съвременните финансови пазари , необходимостта от нова международна платежна единица,  с нови  критерии. Украинската криза и опитите на Запада да наложат ембарго срещу Русия,  още повече  ускорява динамиката, свързана  с бягството от американската валута.

    Временното название на  предложената парична  единица е  „енергообезпечена валута“.  Основното нещо в стойността и – е не произвежданата, а консумираната  енергия, тъй като привързването на  платежните инструменти към стойността на изразходваната енергия дава представа за обратната връзка, играе ролята на индикатор за икономическите процеси и подкрепя устойчивото развитие при нормални условия. При това обемът на платежните  инструменти се корелира  с количеството енергия,   използвано в икономиката.

    Емитирането на такава платежна единица, като Руан, проектирана от Китай и Русия на базата на енергиен еквивалент, се подкрепя от руските енергийни ресурси и китайската работна сила. Всички други държави ще бъдат принудени да купуват Руен от оторизирани борси в техните страни.

    Изпълнението от страна  на Русия и Китай на този проект,  може да доведе до значителни промени в глобалната икономическа ситуация.

    http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12009638/ruan-rubleyuan-para-birimine-dogru-adimlar/hayrat-celal

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *