Човечеството ще се раздели на красиви и грозни

paraty(3)Според еволюционния теоретик Оливър Къри от Лондонската школа по икономика и политически науки, след 100 хиляди години в резултат на селекцията на партньорите, нашият вид може да се раздели на два подвида, пише докторът по биология и генетика в миланския Институт Vita – Salute Едоардо Бочинели в статия, публикувана във вестник Corriere Della Sera

“ От време на време се появяват повече или по-малко невероятни прогнози за това, какво може да се случи с  човечеството в обозримо бъдеще , и мен – пише авторът, понякога ме питат,  какво ни е  подготвила биологичната еволюция. С други думи, как ще се развиваме? Аз отговарям, че никой не знае , освен това, е малко вероятно , че ще ни се отрази само  биологичната еволюция. За да се видят нейните  резултати, ще се наложи да изчакаме  десетки, ако не и стотици хиляди години“- пише авторът .

“ … Аз мисля, че ние ще бъдем в състояние да „ръководим“ нашата културна еволюция на база, която се основава на постиженията на науката. Известно е, че в близко бъдеще ние ще бъдем в състояние да променяме нашия геном. Това ще бъде абсолютна и вероятно, космическа премиера …. Възможно е това да  бъде двойна операция: от една страна, промените в нашия геном , а от друга – интегриране на биологични ресурси и изкуствени устройства , усилватели на сетивата, допълнителна памет и инструменти за използване в реално време на гигантски бази данни“ -размишлява ученият.

„Но да се върнем към настоящето. Новост на деня е  прогнозата на еволюционния теоретик Оливър Къри от Лондонската школа по икономика и политически науки, че след 100 000 години, нашият вид ще се раздели на два подвида: първият ще е  представен от високи , смели , здрави и интелигентни хора, а вторият – не особено умни , грозни и несръчни хора. Защо ?

След пика, който се  предвижда да бъде постигнат към   3000-та година , нашият вид ще започне да деградира  поради увеличаващата се зависимост от технологиите. Ще има демографски срив, а хората ще стават все повече и по-взискателни при избора на партньор. Всичко това в крайна сметка може да доведе до разделянето на видовете според предложената схема“- пише авторът.

“ … Аз все още мисля, че видът в  бъдещето няма да се  раздели на две части, това не се е случвало в миналото, когато е имало много повече предпоставки за подобно развитие, такива  като физически различия и драматична разлика между социалните класи. Но ще видим. Всяка теоретична хипотеза се появява за да бъде потвърдена или опровергана от факти“ – обобщава генетикът.

Източник : Corriere Della Sera

Бел. ред. Едва ли ще се наложи да се чака 100 000 години. Процесът и сега е доста осезаем. Богатите се женят за красиви жени, раждат умни и красиви деца, пращат ги в суперскъпи училища….

А бедните все повече деградират, оставени в мизерия и с мисли само да оцелеят...

2 thoughts on “Човечеството ще се раздели на красиви и грозни

  1. Как могат да се занимават с такива глупости?!?!?
    Най-големите учени са хора, които са се доверявали на интуицията, хора, които не са отричали нищо, което има под слънцето. Казват за много от великите учени, че са били вярващи или в последствие ставали вярващи хора.
    Като видях, че науката не може да ми отговори на много въпроси, потърсих отговорите в духовните учения. Има литература, в която е описано миналото на Земята и човечеството, бъдещето. И аз вече вярвам на всичко това, защото то е далеч по-сериозно. Като видях с какви идиоти е пълна науката, се отвратих и се взрях в мъдри хора, които дори и на снимките – останали като малък спомен – се открояват с духовни и интелектуални черти. Дънов е казал, че през 3000 г. на Земята ще се възцари рая. А сега предстои чистене на всичко тъмно и зло, защото времето му на земята изтече. Какви красиви, какви грозни?!? Човечеството ще бъде ометено от природата! Севрюкова пише, че след 2025г. ще настане време, в което „вървя с километри и гледам празна земя, няма никой, след километри виждам 1 човек, но знам, че той е божий човек, защото е останал жив“

  2. Събрал лъвът животните и заповядал:
    – Красивите да застанат отляво, умните отдясно.
    Само жабата седи в средата и се оглежда. Лъвът я пита:
    – Ти какво, бе жабо?!
    – Е, какво да се разчекна ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *