Тhe Times: САЩ са готови да наложат санкции лично срещу Путин

Putin_ObamaСАЩ са “ готови да нанесат удар по личното състояние на  руския президент Владимир Путин. “ Това заяви британският вестник The Times,  след международната  среща в Женева за разрешаване на политическата криза в Украйна.

Според изданието, държавният секретар на САЩ Джон Кери е съобщил за персонални санкции  срещу Путин, ако Русия въведе войски на украинска територия. В този случай, посочва вестникът, става дума за замразяване на около 40 милиарда щатски долара на руския лидер, за които се твърди, че се намират в швейцарски банкови сметки.

The Times , позовавайки се на западното разузнаване , пише, че личното богатство на Путин може да е  натрупано “ благодарение на акции в руски енергийни компании“. Отбелязва се, че активите на руския президент се намират в  чужбина не на негово име, и по този начин да се проследи връзката им с истинския собственик „определено няма да е лесно“.

Ако руският президент   бъде добавен към списъка с лица и фирми, които са обект на санкции, то с проверката на сметките на  Путин ще се заеме антитерористичният отдел и финансовото разузнаване към американското министерство на финансите, които преди това  замразиха чуждестранни активи на “ Ал Кайда“.

Тази структура може да прилага санкции само срещу средства, депозирани в американски финансови институции. Въпреки това, прехвърлянето на активи в долари трябва да премине през банки в САЩ. Това дава право на Министерството на финансите на САЩ да замразяват средства, дори ако чуждата банка отказва да сътрудничи.

One thought on “Тhe Times: САЩ са готови да наложат санкции лично срещу Путин

  1. А кое дава право америка да бъде нападната и изтрита от лицето на земята за да не избива повече мирно население…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *