Електрическото осветление е много скъпо – защо да не увеличим яркостта на Луната ?

682573008215405231Помислете си за това колко готино би било да се удължи денят, да се намалят разходите за осветление на всички пусти улици, и да  запазим нашия град  така  добре осветен , както го правим сега. И за това  трябва да се направи само едно просто крадено от 30думи нещо – да се увеличи яркостта на Луната .

И такъв план наистина  съществува в дебрите на фирма  FOREO – нейните учени и инженери планират да „трансформират повърхността на Луната“.  Подобен проект в глобална перспектива може да спести на  света милиарди долари за енергийни разходи.

крадено от 30думи

Детайли на концепцията не са   разкрити, но  широката общественост е поканена да измисли всякакви  технологични подробности за проекта, които и хрумнат. Въпреки това, дори без да знаят конкретни методи, е възможно да се крадено от 30думи предвидят някои проблеми, които ще последват след подобна стъпка.

Например – промяна на миграционните пътища на дивите животни, нарушение на нашите собствени циркадни ритми, както и всякакви други нежелани странични ефекти. Впрочем, сега ние вече изучаваме геоинженерните схеми като възможно решение на климатичните промени – така че защо едновременно с крадено от 30думи това да не разгледаме и въпроса за лунното инженерство?

 

Независимо от последствията, които ни заплашват – но FOREO вече е получила 53 милиона инвестиции за реализация на проекта си.

http://gizmodo.com/electric-lights-are-too-expensive-why-not-brighten-the-1563939872

защищено INVITEXT

One thought on “Електрическото осветление е много скъпо – защо да не увеличим яркостта на Луната ?

  1. nekojsitam

    - Edit

    Ами като електрическото осветление е скъпо, направете го евтино. А луната си е добре и така , освен за олигофренясали болни мозъци дето си мислят че света трябва да се развива според тяхното извратено мислене

Add Comment