ЕС започва борба и с кафемашините

ЕС приема нова екодиректива за мерките за намаляване на потреблението на енергия.  Законът ще засегне редица домакински уреди, като кафемашините.

Според Кurier, автоматичнитe кафемашини ще трябва да се изключват след пет минути работа, за да се  избегне загубата на енергия.

Новите правила , които влизат в сила на 1 януари 2015 г., няма да се отразят на професионалните машини за кафе.

ЕС отдавна е загрижен от проблема с прекомерната консумация на енергия. Така,  от 1 септември 2014 г., той възнамерява да забрани прахосмукачките с висока консумация на енергия.

Някои европейски политици обаче смятат, че кафеварките – не са  най- важният неотложен въпрос , който изисква вниманието на чиновниците в Европейския съюз.

4 thoughts on “ЕС започва борба и с кафемашините

  1. Точно! Просто да им е гадно! Управляват ни психопати!

  2. Просто медиите вдигат пушилка, димна завеса, докато през това време нагло и тихомълком се въвеждат чудовищни неща като гей бракове, конфискация на деца, узаконяване и изучаване на полови разстройства и извращения, забрана на усъмняване в холокоста и прочие…

  3. :))))))) ЕС , като е толкова загрижен за околната среда , да вземе да „помоли“ скъпия си партьор САЩ , да подпишат и спазват Протоколите от Киото и всички останали международни договорености за опазване на природата , а че последните им няма подписа никъде не се съобразяват с нищо в тая насока , не да ми се чудят с каква дреболия да отчетат дейност и да замажат очите ! Отделно и вие представяте крайно тенденциозно случая ! „Намаляване на потреблението на енергия“ , някаква самоцел ли е ? Без връзка с каквото и да е друго . Просто да им е гадно на европейците ще ограничаваме разхода на енергия ?!….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *