Румънец живее година с половин глава (видео)

989bigРумънец загуби половината от главата си поради трудова злополука. Работейки на строеж Елвис Ромео Лингурар паднaл от скелето и ударил силно главата си в  циментовия под. За да спасят живота му , лекарите трябвало да премахнат костите от лявата страна на черепа му, пише Daily Mail.

Инцидентът  станал преди една година. След падането си Елвис бил няколко дни в кома и едва  когато превръзките били отстранени , разбрал какво му се е случило. Останала без кости,  главата му сега се  защитава само от тънък слой кожа, а всеки удар може да се окаже фатален.

Вместо отстранените кости на черепа, може да му бъде поставена протеза, но строителят няма пари за тази операция. Историята  на Лингурара заинтересувала  журналист Алекс Прунеан. Той е убеден, че след  медийното отразяване ще се намерят хора, които ще му  помогнат да съберат необходимите за операцията 900 паунда.

Не само без черепните кости , но и без част от мозъка, трябва да живее американецът Карлос Родригес . Преди няколко години той претърпял инцидент . Когато колата му се блъснала в стълб, той излетял през предното стъкло и си ударил главата в асфалта. Лекарите трябваше да премахнат кости от черепа и фронталните лобове на мозъка.

Наскоро той записа видеопослание , в което призовава младите хора да не повтарят грешката му и да не сядат  зад волана след употреба на  алкохол и наркотици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *