Руската наука бе призната за недоразвита

Руската наука  сериозно изостава в сравнение със страните в “ Г-20″ – е заключението на експерти от авторитетната анализаторска компания Thomson Reuters.

През последното десетилетие делът на руските научни доклади в международна база данни Web of Science е  спаднал от 3% до 2,1% , според доклада на Thomson Reuters , крадено от 30думи и те трудно се забелязват от чуждестранни учени. Ако тази тенденция продължи, указът на Путин за увеличаване на дела на руските научни трудове в тази база данни до 2,44% няма да бъде изпълнен .

На разположение на „Ъ“ се е оказал доклад на Thomson Reuters за състоянието на науката в крадено от 30думи Г-20, където , освен  Русия, влизат САЩ, ЕС , Китай, Индия и други страни.

Вестникът твърди, че от 2003 до 2012 г., повечето от тези държави са развили своя научно- изследователски потенциал , или са съумели да поддържат приблизително същото ниво . Русия, според доклада, се е закрепила „в статуса крадено от 30думи на догонващ“.

Thomson Reuters   е създадена през 2008 г. след сливането на канадската компания Thomson и британската агенция Reuters Group. Аналитичното поразделение на компанията е най-престижната организация в областта на наукометрията и оценка на качеството на образованието.

защищено INVITEXT

2 thoughts on “Руската наука бе призната за недоразвита

 1. Стефан

  - Edit

  Ха-ХАХАХХАХАХ АХАААААААААААААААААХАХАХААХХ АААА……!!!!!
  НА НАСЛЕДНИКА НА ЧИФУТЯГАТА БАРОН ФОН (!) РОЙТЕРС МУ С ДОЩЯЛО ДА СЕ ИЗГАВРИ С РУСИЯ. МИ СМЕШЕН ПЛАЧ ОТНОВО!
  ТО А КО БЕШЕ НЕДОРАЗВИТА РУСКАТА НАУКА, ЩЯХА ДА ПОТУПВАТ ПО РАМОТО РУСНАЦИТЕ И ДА СЕ КЪЛНАТ, ЧЕ СА ГОЛяМИ ТЕХНИЦИ!КАКТО БУДАЛКАХА АЛКОХОЛИКА ЕЛЦИН, ЧЕ ГОЛЯМА РАБОТА !!
  ЕЛЕМЕНТАРНО!
  АЛО , ЧИФУТИТЕ,НЕЩО МНОГО СТЕ ЗЛЕ ОТКЪМ НОВИ И СВЕЖИ ИДЕИ….

 2. Руската наука сериозно изостава и е недоразвита??!! Това е най-голямата ГЛУПОСТ,която съм чувал през съзнателния си живот! Само да попитам,тия дето са го писали,коя наука е по развита,турската,бразилската,мексиканската,та дори и китайската,които са в Г-20 ????!!!! Хахаххааааа….смях,турската по развита от руската!!!!!!

Add Comment