Мистериозен мъж с пълна амнезия и говорещ четири езика е открит в Норвегия

74116224_manВ Норвегия полицията наскоро публикува снимки на мистериозен мъж, открит през декември в снежна пряспа близо до Осло, надявайки се да установи самоличността му. Мъжът очевидно страда от амнезия и говори четири езика.

Засега от полицията са склонни да вярват, че неизвестният е станал жертва на престъпление. Самият мъж нарича себе си „John Smith“ .

Отпечатъците му са проверени във всички възможни бази данни чрез Интерпол, но без резултат , съобщи Би Би Си.

„Мъж не притежава нищо, което би могло да му помогне да се идентифицира, той не си спомня името му , произхода, как е дошъл в  Норвегия и изобщо никакви подробности от живота си“ – казва от полицията.

“ Той определено е европеец, свободно владее английски с лек източно/централен европейски акцент, разбира чешки, словашки , полски и руски.  Висок е  187см , със сини очи и кестенява коса“.

Според оценки на полицията „Смит“ е на около двадесет години. Той е намерен в снежна преспа в промишлена зона в покрайнините на норвежката капитал. Загуба на памет от този тип обикновено се свързва с тежка травма на главата. Междувременно мъжът, който не помни подробности от живота си, в същото време мисли абсолютно ясно и рационално.

Нещо подобно се случи  в Норвегия през 2003 г., когато е бил открит човек с азиатски вид – медиите веднага го нарекоха г-н X. Последното нещо, което си спомня е, че иска да отиде от Швейцария до Норвегия , за да видите най-известните дървени църкви.

В края на краищата  мъжът се оказал японец, и едва след завръщането си у дома,  постепенно започва да сглобява  „фрагменти“ за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *