Горбачов: Призивите да ме съдят са пълни глупости

    Първият и последен президент на СССР Михаил Горбачов в интервю за Интерфакс нарече призивите на някои  депутати от Държавната дума да бъде съден за разпадането на страната пълна глупост и желание за личен PR.

    “ На тях им харесва, че за тях се говори и се споменават  техните имена, но призивът е абсолютно необмислен и  от гледна точка на историческите факти е абсолютно неоснователен. Ако това е завист, то няма на  какво да се завижда.  Депутатите  много пъти повдигнаха въпроса за повишаване на пенсията на президента  поне до нивото на депутатите, но въпросът дори не е обсъждан“, – казва Горбачов .

    “ А за това, че аз преча на някого говори фактът, че през последните 20 дни имаше няколко съобщения, че вече съм мъртъв. Съвест нямат тези хора. Със сигурност на тези твърдения аз не реагирам, така че се занимавам с моите работи и моето здраве „, – каза бившият президент.

    Както беше съобщено в четвъртък от  „Известия“, депутатите от Държавната Дума от ЕР Евгений Фьодоров , Антон Романов , комунистите Иван Никитчук , Олег Денисенко и и членът на Либерално-демократическата партия Михаил Дегтярев подготвиха искане  до руския главен прокурор Юрий Чайка да извърши прокурорска проверка за събитията, случили се по време на разпадането на СССР.

    „Въз основа на жалбата и прокурорското разследване депутатите разчитат да започнат   наказателни дела , включително и по отношение на  последния съветски лидер – Михаил Горбачов“ – пише вестникът .

    One thought on “Горбачов: Призивите да ме съдят са пълни глупости

    1. това бе човека който предаде и разруши ссср за жълти стотинки. сащ бяха готови да изплатят външния дълг на сссрв замяна на гдр а тои го подари на рейган безплатно още 90-те години трябваше да го затворят

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *