10-те най -уважавани компании в света

    Консултантската агенция Reputation Institute състави  рейтинг на най-уважаваните компании в света. Като основа е проучване на Global RepTrak 100, което е проведено в началото на 2 014 г. в 15-те най-големи страни.

    1 . Google + The Walt Disney Company
    Първо място  споделят Google и The Walt Disney Company. Google се счита за най-доброто място за работа и компанията с най-добрите лидери. The Walt Disney Company преуспява в социални дейности , като има най-голям принос за решаването на социалните проблеми и въпроси. Изследователите пропускат  втора позиция в списъка , тъй като и двете компании са начело в резултата .

    3. BMW Group + Rolex
    На трето място също са две компании –  BMW Group и Rolex. BMW е била отбелязана като лидер по отношение на корпоративното управление. Що се отнася до Rolex ,  най-високо са оценени продуктите и услугите. Четвърто място се прескача по аналогия с второто.

    5 . Sony
    Японската Sony е на 5-то място , с една позиция по-горе от миналогодишната.   Междувременно, компанията е получила най-добри оценки в Европа.

    6 . Canon
    На шесто място е Canon . Заслужава да се отбележи , че през 2013 г. дружеството е било на  осмо място .

    7 . Apple
    На седмо място е компанията на Tim Cook . През 2013 г. Apple е едва на 12-то място . Производителят  iPhone и IPAD се счита за най -иновативната компания.

    8 . Daimler
    Осмо място в тази класация заема германският автомобилостроител Daimler .

    9 . LEGO
    Датската Lego Group падна до 9-то място .

    10 . Samsung + Microsoft
    Microsoft затваря топ 10, спускайки се три места надолу. Интересното е, че 10-то място тя  разделя със Samsung , която за пръв път се качва  толкова високо .

    Компании като Google и The Walt Disney Company  смятат за важен елемент корпоративната си репутация в своята стратегия, а не като пасивен резултат от тяхната дейност. Те систематично работят върху репутацията си и се вслушват в клиентите и инвеститорите , за да им помогнат да намерят най-добрите бизнес решения, и ги правят уважавани и значими, коментират от Reputation Institute.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *