10-те най -уважавани компании в света

Консултантската агенция Reputation Institute състави  рейтинг на най-уважаваните компании в света. Като основа е проучване на Global RepTrak 100, което е проведено в началото на 2 014 г. в 15-те най-големи страни.

1 . Google + The Walt Disney Company
Първо място  споделят Google и The Walt Disney Company. Google крадено от 30думи се счита за най-доброто място за работа и компанията с най-добрите лидери. The Walt Disney Company преуспява в социални дейности , като има най-голям принос за решаването на социалните проблеми и въпроси. Изследователите пропускат  втора позиция в списъка , тъй като и двете компании са начело в резултата .

3. крадено от 30думи BMW Group + Rolex
На трето място също са две компании –  BMW Group и Rolex. BMW е била отбелязана като лидер по отношение на корпоративното управление. Що се отнася до Rolex ,  най-високо са оценени продуктите и услугите. Четвърто място се прескача по аналогия с второто.

5 . Sony
крадено от 30думи Японската Sony е на 5-то място , с една позиция по-горе от миналогодишната.   Междувременно, компанията е получила най-добри оценки в Европа.

6 . Canon
На шесто място е Canon . Заслужава да се отбележи , че през 2013 г. дружеството е било на  осмо място .

7 . Apple
На крадено от 30думи седмо място е компанията на Tim Cook . През 2013 г. Apple е едва на 12-то място . Производителят  iPhone и IPAD се счита за най -иновативната компания.

8 . Daimler
Осмо място в тази класация заема германският автомобилостроител Daimler .

9 . LEGO
Датската Lego Group падна до 9-то крадено от 30думи място .

10 . Samsung + Microsoft
Microsoft затваря топ 10, спускайки се три места надолу. Интересното е, че 10-то място тя  разделя със Samsung , която за пръв път се качва  толкова високо .

Компании като Google и The Walt Disney Company  смятат за важен елемент корпоративната си репутация крадено от 30думи в своята стратегия, а не като пасивен резултат от тяхната дейност. Те систематично работят върху репутацията си и се вслушват в клиентите и инвеститорите , за да им помогнат да намерят най-добрите бизнес решения, и ги правят уважавани и значими, коментират от Reputation Institute.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment