Банка JPMorgan блокира превод на руското посолство

Американската банка JPMorgan Chase  блокира превод на руското посолство в Астан, като обясни това със   санкциите срещу Русия. Парите са предназначени за застрахователната  компания „Согаз“.

Говорителят на руското външно министерство Алексей Лукашевич нарече решението на банката неприемливо, незаконно и абсурдно и заяви, че JPMorgan Chase е направила на администрацията на САЩ  „мечешка услуга“.

„Ако по този начин финансовата структура на САЩ разичта да „се отличи“, печелейки точки пред Белия дом, то явно се е престарала,“ – каза Лукашевич.

Той подчерта, че всички враждебни действия срещу руската дипломатическа мисия предполагат ответни мерки, които неминуемо ще се отразят на работата на посолството и консулствата на САЩ в Русия.

От  банката няма коментар, отбелязва Би би си.

5 thoughts on “Банка JPMorgan блокира превод на руското посолство

  1. При мен поне е написано от бързина, докато в моят правопис липват думи, като „що“. Както и да е, редовно влизам в сайта, пишете интересни новини, които на други места липсват, така че, възможно е да приемата малко критика от време на време.

  2. а и думата „некомтентно“ е показателна, що се отнася до Астан, има карти и се вижда веднага.

  3. Новината е на Би би си, можеш да ги питаш

  4. Много некомтентно ви е написана статията, къде се намира Астан, откъде е превода, защо е мечешка услуга. Каква е тази дипломатическа мисия, че е свързана със застрахователна компания?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *